01.04.11

Слово Життя квітень 2011

«Та не що я хочу, а що ти» (Мк. 14,36 )

Ісус є в Оливному саду, званим Гетсиманія. Довгоочікуваний час настав. Це є визначальний момент всього його життя. Він стає на коліна і просить Бога із довірливою любов’ю, називаючи його «Батьком», щоб вберіг його від «пиття цієї чаші», фрази, яка відноситься до його страстей та смерті. Його благає, щоб ця година обминула ... але в кінці Ісус цілковито віддає себе його волі:

«Не те, що я хочу, але те, що ти»

Ісус знає, що його терпіння не є випадковою подією, або простим рішенням людей, але є Божим планом. Він буде засудженим та відкинутий людьми, але «чаша» походить з рук Божих.

Ісус вчить нас, що Отець має свій план любові щодо кожного з нас, любить нас особистою любов’ю, і якщо ми віримо в цю любов і відповідаємо на неї нашою взаємною любов’ю – це є вимогою - він направить кожну нашу справу на добро. Для Ісуса нічого не стається випадково, навіть терпіння та смерть.

Згодом було Воскресіння, урочисте свято яке ми святкуємо цього місяця.

Приклад Ісуса, Воскреслого, повинен стати світлом у нашому житті. Все, що приходить, що стається, що оточує нас і також те, що змушує нас страждати, ми повинні бачити в цьому Божу волю, який любить нас або дозволом того, хто любить нас до цих пір. Тоді все буде мати сенс у житті, все буде надзвичайно корисним, навіть коли здається, що є незрозумілим і абсурдним, навіть те, подібно як для Ісуса, що може кидати нас у смертельну тугу. Достатньо, щоб разом з ним, ми повторювали, акт повної довіри у любов Батька:

«Не те, що я хочу, але те, що ти»

Його воля є життя, дякуючи йому з радістю за дарунки нашого життя, але інколи не є те, що ми думаємо: мета, перед якою здаємося, особливо, коли переростає в біль або послідовності монотонних дій, розсіяних у нашому житті.

Божа воля є його голосом, який постійно говорить та запрошує нас, це є засобом за допомогою якого, він висловлює свою любов до нас, щоб дати нам повноту життя.

Можемо уявити собі це у образі сонця чиї промені є подібним до його волі щодо кожного з нас. Кожен йде по одному промені, відмінному від променя того, хто є поряд з нами, але все ж таки по промінню сонця, тобто волі Божій. Всі, отже, виконуємо тільки одну волю – Божу, але для кожного з нас вона є різною. Промені, згодом, наближаючись до сонця, зближуються між собою. Ми теж, наскільки наближаємося до Бога, з ще більш досконалим виконанням божественної волі, настільки зближаємося між нами ... допоки всі не будемо одним.

Живучи так, все в нашому житті може змінитися. Замість того, щоб іти тільки до тих, кому ми симпатизуємо та любити тільки їх, можемо наблизити всіх, кого воля Божа ставить поруч нас. Замість того, щоб віддавати перевагу речам, які нам подобаються, можемо звернути увагу на ті, які воля Божа нам пропонує та віддати перевагу їм. Бути цілковито направленими на волю Божу у конкретний момент («те, що хочеш ти»), приведе, таким чином, до віддалення від всіх речей та нашого особистого «Я» («не те, що я хочу»), віддалення, яке не є самоціллю, оскільки шукається тільки Бога. Тоді радість буде повною. Достатньо особисто пропасти в певний момент, щоб виконати в той момент волю Божу, повторюючи:

«Не те, що я хочу, але те, що ти»

Момент, який пройшов - уже його немає, майбутнє ще не є в нашому розпорядженні. Подібно як мандрівник у поїзді: для того, щоб добратися до мети, не ходити взад і вперед, але сидить на своєму місці. Також ми повинні стояти на місці в нинішньому. Поїзд часу їде сам по собі. Бога можемо любити тільки в даний час, який Він нам дав, кажучи власне «так», впевнене, тоталітарне, активне на його волю.

Любімо, отже, цю посмішку, щоб її подарувати, роботу, яку повинні виконати, автомобіль, яким потрібно керувати, їжу, яку потрібно приготувати, певну подію, яку потрібно підготувати, тих, хто страждає поруч нас.

Навіть випробування або біль не має змусити нас боятися якщо, з Ісусом, знатимемо розпізнати волю Божу, тобто його любов до всіх нас. Більше того, можемо молитися так:

«Господи, допоможи мені нічого не боятися, тому що все, що станеться не буде ніщо інше, як твоя воля! Господи, дай мені не бажати нічого, тому що ніщо не є більш бажаним, ніж твоя воля। Що є важливе в житті? Тільки твоя воля має значення. Дай мені не лякатися нічого, тому що у всьому є твоя воля. Дай мені не звеличувати себе, тому що все є твоя воля».

Немає коментарів:

Дописати коментар